» Навигация
Your Cart

Проверка на парола

Колко сигурна е вашата парола?

През последните няколко години в България, много често се говори за дигитална (кибер) хигиена, като най-често мнимите специалисти по киберсигурност, дават съмнителни съвети по отношение на паролите. Този инструмент, който съм синтезирал специално за потребителите, които искат да повишат значително културата си по отношение на паролите, представлява много лесен начин за проверка на паролата, до колко тя е сигурна и може да издържи във времето, ако някой злонамерен потребител се сдобие с хешираната и стойност. С други думи, това е малък, не особено сложен калкулатор, който може да изчисли, колко време ще му е необходимо на един недобронамерен потребител, да разбие паролата ви. Инструмента изчислява, приблизително време на разбиване, върху възможно най-бързият супер компютър създаван някога, към настоящия момент. Този инструмент ви показва, колко точно сигурна е вашата парола, както и какви типове символи включва. Самият интерфейс съм се старал, да бъде забавен и удобен. В зависимост от здравината на паролата, калкулатора, ще оцвети полето на въведената парола в зависимост от нейната сила. Ако е Слаба - Червен цвят, ако е Силна - Зелен цвят. Максималната дължина на паролата, която може да проверите е 80 символа. Толкова са, защото системи като Google поддържат и дълги пароли.

 

Въведи парола
0 Въведени символа:
 
Символи
Цифри
Главни букви
Малки букви

 

Време за разбиване на тази парола:

0 секунди

 

Хакната ли е тази парола ?


Тук може да проверите въведената парола, колко пъти е била компрометирана. Този инструмент прави справка с база данни от над 550 милиона реални пароли, които са били компрометирани от различни хакнати база данни. Компрометирането ги прави неподходящи за текуща употреба, тъй като са изложени на много по-голям риск да бъдат използвани при хакване на други акаунти, чрез речникови атаки. Рециклирането на паролите е една от най-честите причини за компрометиране на различни акаунти, така, че не ви съвествам да използвате паролите си повече от веднъж.

 

 

Бележки

Не се притеснявайте, калкулациите които направите в тази страница, няма да бъдат видими за никого - включително и за мен. Тези пароли се проверяват от вашият браузър и от клауд системата, която съм интегрирал. Тестовете и изобщо тези пароли, не се съхраняват и не се обработват от мен, по никакъв начин. Няма как да сте сигурни в това и ще се радвам ако се съмнявате, защото това е правилният подход.

 

Отговорности

Информацията, анализите, новините, ревютата както и всички останали дигитални активи на този сайт, са САМО и ЕДИНСТВЕНО, създадени с образователна цел. Не използвайте информацията без разрешение. Обичайният отказ от отговорност се прилага за всички активи и особено фактът, че Аз - Тодор Донев, не нося отговорност за вреди, причинени от пряко или косвено използване на предоставената от този сайт, информация или функционалности. Авторът не носи отговорност за злоупотреба с тази информация, както и производни на нея, информационни публикации. Използвайки този информационен източник, вие приемате и се съгласявате с факта, че всякакви повреди (загуба на данни, срив и компрометирания на чужди системи и т.н.), причинени от използването на тази информация, не е отговорност на Тодор Донев, а само и единствено Ваша. Целта на сайта е да ви информира за заобикалящата ви, околна среда в киберпространството и спомагане за повишаване на дигиталната култура и киберсигурност, а не да ви провокира да извършвате незаконосъобразни действия, върху информационни активи на трета страна без разрешение в следствие от усвояване/възприемане/асимилиране на информацията от този блог.