» Навигация
Your Cart

Генератор на силни пароли и ПИН кодове

Генератор на силни пароли и ПИН кодове

Това е проект, който представлява специализиран уеб сайт за генериране на случайни числа и символи, които може да използвате, като пароли или идентификационни ПИН номера. Този проект, може да ви улесни при създаването на нови пароли, които понякога могат да се окажат ненадеждни и дори опасни за използване. Създавайте пароли от поне 10 знака. Можете да използвате всяка комбинация от букви, цифри и символи. Ударенията и диакритичните знаци не се поддържат. За да проверите здравината на създадената парола, може да използвате друг инструмент от тази страница - Кликни


Генерира парола с всички позволени символи: 16 символа

Генерира ПИН код: 4 символа

Генератори на пароли, по вид и дължина


 

Генератори на ПИН кодове


Как работи тази страница?


Ако желаете да промените стойностите на всички генератори, просто презаредете страницата отново (натиснете клавиша F5 от вашата клавиатура).

Ако желаете да промените стойнст в точно определен генератор, може да използвате пресоналният бутон .

На страницата има два типа, спомагателни етикети.

Примери:

- този етикет съответно показва дължината на генерираната парола.

 

Какво съдържа тази система от страници?


Като бонус към тази страница, съм създал инструмент, който ще провери здравината и силата на парола, която въведете. - Кликни тук

Отново като бонус към страницата съм добавил богат лист с пароли, които пароли да ви напомнят, че някой най-вероятно вече има паролата на вашата камера за наблюдение, мрежово устройство, DVR, Принтер или какъвто и да било, друг хардуер. - Кликни тук

Интегрирал съм система, чрез която може да проверите дали евентуално, лошите вече знаят за вашата парола - Кликни тук

 

Съвети по отношение на паролите


 • Сменяйте паролата си периодично.
 • Избирайте възможно най-дългите пароли в зависимост от системата, за която е предвидено да се използва парола.
 • Не се старайте да запомняте всички пароли. Почти всяка една система в днешно време, има функционалност за възстановяване на забравена парола.
 • Използвайте софтуер за управление на паролите. Това са приложения, които са разработени с ясната идея да пазят паролите ви от хакери.
 • Бъдете параноични към сигурноста на паролите ви. Не ги раздавайте по никаква причина и подкупи, които ви предлагат. Не знаете какво може да загубите.
 • Не се опитвайте да измисляте на своя глава, пароли. Може просто да използвате моя сайт, за да си създадете парола. Тези пароли, които се визуализират от моя сайт се генерират на вашият компютър, единствено и само за вас и за никой друг. Те не се запазват при мен, по никакъв начин! Това важи за всеки един потребител, който се намира тук в този момент.
 • Пароли свързани с имена и марки, независимо за кой се отнасят и изобщо комерсиални думи, продукти и жаргони са абсолютно неприемливи.
 • Ако все пак решите, да създадете парола на собствена отговорност, използвайте абсолютно разнообразни символи, които трябва да бъдат уникални. Тоест не използвайте символи, които се повтарят.
 • Ако наистина все пак, решите да създадете паролата си сами, то тогава не използвайте, чувствителна за вас информация, като например не използвайте телефонни номера, не използвайте имената си, ЕГН-та, номера на лична карта, не използвайте адреси и т.н..
 • По никаква причина, не коментирайте и не обсъждайте, вида на вашата парола или нейната дължина.
 • Твърде много пароли ?
 • Отговорности

  Информацията, анализите, новините, ревютата както и всички останали дигитални активи на този сайт, са САМО и ЕДИНСТВЕНО, създадени с образователна цел. Не използвайте информацията без разрешение. Обичайният отказ от отговорност се прилага за всички активи и особено фактът, че Аз - Тодор Донев, не нося отговорност за вреди, причинени от пряко или косвено използване на предоставената от този сайт, информация или функционалности. Авторът не носи отговорност за злоупотреба с тази информация, както и производни на нея, информационни публикации. Използвайки този информационен източник, вие приемате и се съгласявате с факта, че всякакви повреди (загуба на данни, срив и компрометирания на чужди системи и т.н.), причинени от използването на тази информация, не е отговорност на Тодор Донев, а само и единствено Ваша. Целта на сайта е да ви информира за заобикалящата ви, околна среда в киберпространството и спомагане за повишаване на дигиталната култура и киберсигурност, а не да ви провокира да извършвате незаконосъобразни действия, върху информационни активи на трета страна без разрешение в следствие от усвояване/възприемане/асимилиране на информацията от този блог.