» Навигация
Your Cart

ZynOS rom-0 декодер

ZynOS rom-0 декодер

ZynOS е операционна система разработена от компанията Zyxel Networks. Тази система най-често се използва за контрол и настройки на маршрутизиращи устройства (рутери) тип "SOHO Router". Сред най-използващите я марки рутери са: Zyxel, D-Link, TP-Link, Huawei, ZTE, AirLive и т.н.. С този инструмент може да декодирате и възстановите паролата си от рутер в случай, че сте я забравили, но не желаете да рестартирате устройството. При неправилно настроено устройство, rom-0 може да бъде сериозна пролука за манипулиране на цялата ви мрежа. За да свалите rom-0 файла с настройките и паролата, трябва да въведете IP адреса на устройството в адрес бара на вашия браузър и да добавите rom-0. Пример:

http://192.168.1.1/rom-0

За да използвате инструмента за декодиране на устройството от този сайт, файла който сте свалили трябва да го прикачите тук чрез бутона отдолу. Файлът трябва да бъде озаглавен rom-0, в противен случай, инструмента няма да разпознае файла и няма да получите желания резултат.

В случай, че не настроите правилно вашите маршрутизатори, базирани на ZyNOS (ZyXel, Netgear и TP-Link и може би други), rom-0 позволява на злонамерен потребител да извлече администраторската парола. След като възстановите паролата си, влезте в рутера, сменете я с друга генерирана от криптиран портфейл за пароли, запаметете паролата в портфейла и в рутера, задайте настройката за контрол на рутера, да се случва само от локалната ви мрежа. Това не е оптимално решение, но поне няма да станете обект на измама, чрез например подмяна на DNS настройките или кражба на интернет.

 

Отговорности

Информацията, анализите, новините, ревютата както и всички останали дигитални активи на този сайт, са САМО и ЕДИНСТВЕНО, създадени с образователна цел. Не използвайте информацията без разрешение. Обичайният отказ от отговорност се прилага за всички активи и особено фактът, че Аз - Тодор Донев, не нося отговорност за вреди, причинени от пряко или косвено използване на предоставената от този сайт, информация или функционалности. Авторът не носи отговорност за злоупотреба с тази информация, както и производни на нея, информационни публикации. Използвайки този информационен източник, вие приемате и се съгласявате с факта, че всякакви повреди (загуба на данни, срив и компрометирания на чужди системи и т.н.), причинени от използването на тази информация, не е отговорност на Тодор Донев, а само и единствено Ваша. Целта на сайта е да ви информира за заобикалящата ви, околна среда в киберпространството и спомагане за повишаване на дигиталната култура и киберсигурност, а не да ви провокира да извършвате незаконосъобразни действия, върху информационни активи на трета страна без разрешение в следствие от усвояване/възприемане/асимилиране на информацията от този блог.